Hangmatten en Hangstoelen

Welkom op Hangmat-hangstoel.nl. Op deze site vindt u dan een ruim assortiment hangmatten en hangstoelen in alle soorten, maten, designs en kleuren. Kijk rustig rond bij de specialist in relaxen!Lekker luieren in uw hangmat of hangstoel!

Een hangmat of hangstoel is bij uitstek geschikt om lekker in te ontspannen of slapen. Heeft u een druk leven en wilt u even lekker ontspannen en ontsnappen aan de sleur van de dag? Dan is een hangmat of hangstoel daarvoor ideaal. U kunt er bijvoorbeeld heel erg relaxed een boek in lezen of computeren op een laptop maar natuurlijk ook gewoon helemaal niets doen. Een hangmat is daarbij ook nog erg geschikt om in te slapen: thuis, op de camping, op de boot of bij iemand op bezoek. Hangmatten en hangstoelen nemen tijdens het vervoer bijna geen plaats in en wegen erg weinig. Dit maakt ze zeer geschikt om overal mee naar toe te nemen, bijvoorbeeld naar een dagje in de bossen met de kinderen of kleinkinderen.Soorten hangmatten en hangstoelen

In de basis zijn er twee soorten te onderscheiden uit twee verschillende landen: Mexico en Brazilië:

- Een Mexicaanse hangmat of hangstoel is gemaakt met geweven draden die een open structuur hebben. Ze hebben als het ware de structuur van een visnet. Door deze speciale structuur zijn ze extreem licht en draagbaar en daardoor makkelijk overal mee naar toe te nemen.

- De Braziliaanse versies zijn gemaakt met geweven doek. Dit betekent dat deze een gesloten structuur hebben. Ze zijn gemaakt van lappen stof. Door de gesloten structuur zijn ze erg comfortabel en hebben ze de mogelijkheid tot leuke en kleurrijke designs. Vooral de hangstoelen zijn hierdoor buiten erg handig ook een echt design element in huis of tuin.Buiten en binnen

U kunt een hangmat of hangstoel zowel buiten als binnen gebruiken, vaak is het wel verstandig om ze binnen te bewaren als ze niet gebruikt worden om onnodige slijtage te voorkomen. Vooral de hangstoel is door zijn afmeting een heel erg leuk alternatief meubelstuk in uw huis. Met het juiste bevestigingsmateriaal kunt u deze producten snel binnen ophangen en weer weghalen. Hierdoor is het weinig moeite om hem op te hangen en weer weg te halen. Wanneer u er geen gebruik van wilt maken haalt u hem gewoon weg en kunt u de ruimte voor iets anders gebruiken.
Ook buiten kunt u ze snel ophangen en weer weghalen. U kunt hiervoor gebruik maken van muren, palen, bomen of een speciaal daarvoor ontwikkelde standaard. Wanneer u uw hangmat of hangstoel zo lang mogelijk in mooie en goede conditie wilt houden raden wij aan om deze na elk gebruik op een schone en droge plaats op te bergen.De hangmatgeschiedenis

De hangmat bestaat al vele jaren. Er wordt algemeen aangenomen dat ze in Brazilië is bedacht. Hangmatten werden daar vroeger gebruikt om mee te nemen wanneer men op bezoek ging bij vrienden of familie. Omdat men vaak ver moest reizen namen de bezoekers hun eigen "bed" mee om te kunnen blijven overnachten bij degenen bij wie ze op bezoek gingen. In vroeger tijden werden ze ook gebruikt op (zeil)schepen omdat ze de bewegingen van de golven verminderen tijdens het slapen. Daarbij zijn ze makkelijk te demonteren, waardoor de ruimte ook voor andere dingen gebruikt kan worden indien dat nodig is. De hangstoel is een variant die in de loop van de jaren is bedacht als alternatief voor de hangmat met een iets actievere zithouding, zeer geschikt om bijvoorbeeld lekker een boek in te lezen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »